در حال بارگذاری ...
جمعه 22 فروردین 1404

آموزشکده کشاورزی سمنگان

آموزشکده کشاورزی سمنگان

معرفی دانشگاه فنی­ و حرفه­ ای

دانشگاه فنی­ وحرفه ­ای به­ عنوان متولی اصلی آموزش­ عالی دولتی فنی ­وحرفه ­ای، ضمن تأکید بر حفظ ارزش­ های بنیادین نظام مقدس جمهوری­ اسلامی ­ایران، پیوند واقعی بین علم­ و عمل و تبدیل به ثروت را در دستورکار خود قرار داده و تلاش می­ کند از طریق تربیت تکنسین­ های ماهر،شایسته، کارآفرین و نیز تعامل با مراکز صنعتی و بخش ­های دولتی، ایجاد زمینه­ی لازم برای کسب مهارت ­ها،ایجاد اشتغال و کارآفرینی را برای جوانان سرافراز میهن اسلامی سرلوحه­ ی برنامه­ های خود قرار دهد. فارغ ­التحصیلان این دانشگاه به ­عنوان سرمایه انسانی نیروی­ کار کشور در سطح میانی و بالای مهارت، از تشخص بین­ المللی در حوزه فنی ­و حرفه ­ای عام برخوردارند.

درحال حاضر این دانشگاه دارای 168دانشکده و آموزشکده فنی­ وحرفه­ ای در سراسر کشور می­ باشد و تعداد تقریبی 167988 دانشجوی دختروپسر، در قالب 90 رشته ­گرایش کاردانی و تعداد34 رشته­ گرایش کارشناسی ناپیوسته و 6رشته کارشناسی­ پیوسته در 1235 رشته ­محل کاردانی و 160 رشته­ محل کارشناسی فعالیت می ­نماید.

 

در حال حاضر آموزشکده کشاورزی سمنگان دارای سه رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته و سه رشته در مقطع کاردانی می ­باشد

- مقطع کارشناسی ناپیوسته

1- مهندسی ماشین‌های کشاورزی

2- تولید و بهره­ برداری از گیاهان دارویی و معطر

3-مهندسی گیاهپزشکی 

 

- مقطع کاردانی

1- تولید و بهره­ برداری از گیاهان دارویی و معطر

 

فارغ التحصیلان این رشته با دستیابی به دانش لازم و کسب مهارت­ های علمی قادر خواهند بود در زمینه احداث و مدیریت مزرعه گیاهان دارویی و معطر در مناطق مختلف کشور مشغول به خدمت شوند.

رویکرد سال­ های اخیر بشر به استفاده از داروهای گیاهی سبب شده است صنایع بسیار گسترده­ای در ارتباط با تبدیل فرآورده ­های گیاهی به داروهای گیاهی در کشورهای توسعه یافته و رو به توسعه بوجود آید. تامین مواد اولیه این صنایع عمدتا توسط کشورهایی انجام می­ شود که از منابع مناسبی برخوردار هستند یکی از کشورهایی که استعداد بالقوه­ای در این زمینه دارد کشور پهناور جمهوری­ اسلامی­ ایران است که با مساحتی بیش از 164 میلیون هکتار زمین، با آب­ وهوای متنوع و فلور غنی بیش از 8000 گونه گیاهی که بیش از 1000 گونه آن دارویی و معطر می­ باشد شرایط بسیار مناسبی را برای حضور در این عرصه در پیش رو دارد. وجود حدود 6 میلیون هکتار عرصه بهره ­برداری در منابع طبیعی کشور در این ارتباط و اراضی مناسب کشت گیاهان دارویی و معطر می ­طلبد که مدیریت تولید­ و بهره ­برداری در این سطح توسط کارشناسان و کاردانان تخصصی در ارتباط با موضوع گیاهان دارویی و معطر انجام شود.

 

2- مکانیک ماشین­ های کشاورزی

 

جهت تسطیح و تهیه زمین، کاشت، داشت، برداشت و نگهداری محصولات زراعی و باغی و دامی نیازمند به ماشین آلات مختلف و متعددی است که کاربرد آن­ها نیروی انسانی در مقطع کاردانی ماشین­های کشاورزی را طلب می ­کند. این نیروی انسانی خلاء موجود بین زارعین و مهندسین ماشین­ های کشاورزی را پر می ­کند.
انجام کارهای زراعی در مزرعه و باغ بوسیله ماشین­ هایی صورت می­گیرد که آموزش و کاربرد این ماشین­ ها و نگهداری و سرویس آن­ها موضوعات دروس این رشته را تشکیل می­دهند. در این رشته افرادی تربیت می­شوند که بتوانند بطور علمی ماشین ­های کشاورزی را بکار ببرند و از آن­ها نگهداری کنند.

فارغ التحصیلان این رشته می­ توانند در موارد زیر نقش و توانایی داشته باشند:

-کاربرد ماشین­های مختلف کشاورزی و نگاهداری از آن­ ها
کمک به مهندسین در اجرای مکانیزاسیون کشاورزی یک ناحیه
اجرای پروژه­ های تحقیقاتی زیر نظر مهندسین مربوطه

با توجه به جمعیت رو به رشد کشور و منابع محدود آب و خاک در آن، بهره­برداری مطلوب و اصولی از منابع بالقوه و بالفعل به منظور افزایش میزان عملکرد در واحد سطح امری ضروری و اجتناب ناپذیر می­باشد که این امر رشد مکانیزه شدن روز­افزون بخش کشاورزی را موجب شده است لذا نیاز به متخصص و افراد کارآمد در این زمینه امری ضروری می ­باشد و با تربیت متخصص در این زمینه می­ توان گام­ های مفید و موثری در این راه برداشت.

کشاورزی سنتی به دلیل عملکرد پایین نمی ­تواند جوابگوی نیازهای غذایی جامعه حاضر باشد. لذا ضرورت تبدیل این نوع کشاورزی به کشاورزی مکانیزه از اهداف بلند مدت در اکثر کشورهای دنیا است. برای نیل به این هدف می­بایست از فن­ آوری­ های نوین در تولید محصولات کشاورزی بهره جست. روش منطقی برای استفاده از فن ­آوری های نوین در کشاورزی تربیت نیروی انسانی ماهر و مطلعی است که از توانایی کافی در به­ کارگیری اصولی تراکتور، ماشین، تجهیزات و اجرای برنامه ­های مکانیزاسیون برخوردار باشد.

3-بهداشتیار دامپزشکی

آموزشکده کشاورزی سمنگان دارای امکانات ذیل می­باشد:

 

  1. کارگاه ­های ساخت و تولید، تعمیر موتور و هانکار

 

 

 

 

 

  1. آزمایشگاه علوم پایه، گیاه­شناسی و حفظ نباتات
  2. واحد پرورش مرغ گوشتی 5000 قطعه ­ای

 

 

 

 

 

  1. مزارع آموزشی و تحقیقاتی 20هکتار

 

  1. باغات بادام، انار، زیتون، زرشک، پسته و... 8هکتار

 

 

  1. تجهیزات و ادوات کشاورزی جهت آموزش و تولید
  1. خوابگاه دانشجویی درحال ساخت 1200مترمربع
  2. سلف سرویس 690 مترمربع

 

  1. کندوی زنبور عسل و پرورش آن

 

  1. اتاق IT­ وکلاس­های سمعی ­و ­بصری ­دارای ­برد هوشمند

 

آدرس آموزشکده:

خراسان­ شمالی، شهرستان مانه ­و سملقان، شهر آشخانه، کیلومتر2جاده نیروی هوایی کدپستی: 9451163319

شماره تماس:(پیش ­شماره استان058)

ریاست :32931589

معاونت :. 32931582

اداره آموزش:32931437

پست الکترونیک: tvu.8973@nus.ac.ir

           آدرس پورتال:    k-samangan.tvu.ac.ir